Wie ben ik

De persoon achter Veterinary Educational Training

Ik ben Froukje de Vries, eigenaresse en oprichter van Veterinary Educational Training en dierenarts. Geboren in de zomer van 1986  ben ik echt een kind van de jaren ’90. Buitenspelen, tekenen en lezen waren waar ik mij als kind mee vermaakte, van computers was nog amper sprake. Ik was het gelukkigst als ik overal vegen modder of verf had zitten of met een kat op schoot zat te lezen. Al zolang als ik mij kan herinneren heb ik dan ook 2 passies gehad: paarden en leren. Tot na mijn tienerjaren heb ik helaas niets met mijn passie voor paarden kunnen doen, maar leren heb ik al mijn hele leven graag gedaan. Deze twee passies zijn uiteindelijk samengekomen in Veterinary Educational Training en geheel in stijl met het idee achter V.E.T. ben ik ook nu nog bezig mezelf verder te ontwikkelen. November 2013 heb ik dan ook de opleiding tot Natural Balance hoefbekapper met succes afgerond. Ik werk nu dan ook met veel plezier en aandacht voor de individu als dierenarts en bekapper. Daarnaast heb ik het druk met mijn gezin. Met een peuter en een grote hond in huis en 2 AD(H)D volwassenen is het hier nooit saai!

Froukje in de paarden:

Als jong meisje was ik zowel bij familie als in de weekenden op Vlieland niet weg te slaan bij de paarden. In mijn fantasie had ik complete kuddes, in praktijk aaide ik af en toe een pony over zijn neus. Ik was dan ook in alle staten toen ik in een vakantie bij opa en oma mocht gaan ponyrijden: mijn droom kwam waar. Helaas bleef dat bij af en toe een weekje hobbelen, thuis was paardrijden niet mogelijk. Toen ik Diergeneeskunde ging studeren was paardrijden dan ook een van de eerste dingen die ik ging doen. Ik leerde rijden en al snel had ik een verzorgpaard. Poetsen, wandelen, rijden, tutten, ik vond het heerlijk. Ik leerde veel en het kon voor mijn gevoel nooit genoeg zijn. Ondertussen, een paar verzorgpaarden verder, heb ik afgelopen paar jaar geen tijd gehad voor een vast verzorgpaard. Gelukkig kan ik regelmatig terecht bij een goede vriendin en haar paarden zodat ik toch nog iets kan met mijn passie voor paarden. In de toekomst hoop ik een eigen paard te kunnen kopen, maar voor nu eerst de start van Veterinary Educational Training.

Froukje en leren:

Ik was in mijn jeugd een echte boekenworm. Waar ik ook was, ik had een boek bij me en kon eindeloos in fantasie werelden verdwalen. Ik was dan ook een goede leerling en heb het gymnasium afgerond. De stap naar de opleiding Diergeneeskunde was voor mij daarna vanzelfsprekend: dieren en zorgen was wat ik altijd al wilde doen. Tijdens mijn studie heb ik mezelf leren kennen, zo kwam ik er achter dat ik ADHD heb. Dit leerde mij doorzetten en volharden, maar ook dat wat voor de een makkelijk of normaal is, voor de ander heel raar of moeilijk kan zijn. De reacties van mensen om me heen hebben vervolgens voor me bevestigd hoeveel het hebben van enige kennis over een onderwerp de reactie ergens op kan beïnvloeden. Het waren de mensen die slechts vooroordelen hadden, zonder enige interesse in het op doen van nieuwe ideeën, die mij veroordeelden voor mijn ADHD. Zij die open stonden voor nieuwe ideeën en kennis, waren begripvoller en leerden de echte Froukje kennen. Hieruit krijg ik veel van mijn motivatie om mensen te helpen hun begrip te vergroten. Ik ben van mening dat hoe meer je weet, hoe meer je kan beredeneren en hoe verstandiger de keuzes die je maakt. Als je weet hoe iets werkt, kun je zonder problemen je gevoel en intuïtie je kennis laten aanvullen zonder te verzanden in vooroordelen. En zo ben ik ertoe gekomen om V.E.T. op te richten.