Referenties

C. Visser:

Op zoek naar een andere hoefverzorger kwam ik bij Froukje terecht. Al na de 1e keer bekappen van mijn shetlander van 30 jaar! die niet meer zo vlotjes was en waarbij ik de laatste tijd dagelijks de voorste hoeven moest uitkrabben omdat daar steentjes in bleven plakken en daardoor kreupel liep, zie ik een groot verschil .( Mijn paarden worden standaard elke 8 weken bekapt)  Na een grondige kapbeurt waar veel zachte zool door Froukje is weggehaald, loopt de shetlander weer in draf achter zijn emmertje met eten aan, loopt niet meer kreupel en gaat zelfs weer met de grote Kwpner in volle galop over het pad (PP)

De Kwpner loopt ook al na 1x bekappen door Froukje veel beter op de volte ( gewicht beter op 4 benen verdeeld) en ook hij trekt weer vrolijk een sprintje in de wei/paddock/PP wat ik hem ook al lang niet meer hebben zien doen. Bizar………in positieve zin dan!

 

Saskia Wirsing van SW Paardencoaching:

Ik heb Froukje leren kennen als een vrolijk, open iemand. Ze is direct en duidelijk in haar benadering, hetgeen ik prettig vind. Bovendien is ze enorm gedreven om haar kennis te delen. Ze heeft een geheel eigen kijk op o.a. dieren welzijn, gedrag en de omgang met dieren. Ze durft hierbij ‘gebaande paden’ te verlaten.

Ze heeft onlangs mijn dochter van 10 jaar o.a. uitgelegd hoe het aanleren van nieuw gedrag verloopt in de hersenen. Best complexe materie voor een 10-jarige. Froukje legt het beeldend uit waardoor mijn dochter het snel begreep. Opvallend hierbij was dat ze mijn dochter uiterst serieus nam.

Ik ben fan van Froukje!

 

2 thoughts on “Referenties

  1. Roos de Lange

    Froukje kwam onlangs bij mijn mini shetjes langs om de hoefjes te bekijken en te bekappen. Wat mij vooral opviel was dat ze alle tijd nam voor de pony en echt naar het dier en zijn gedrag keek om te zien of de verandering aan de hoef positief was voor het paard. Je kan het paard wel het ideale hoefje volgens de boekjes geven, maar als hij daarmee slechter gaat lopen zit je alsnog fout. Zelfs mijn drukste pony was kalm en meegaand bij haar, zonder dat ze dwangmiddelen gebruikte. Ook nam ze alle tijd om mij haar techniek uit te leggen en mijn vragen te beantwoorden. Fijn was dat Foukje goed voorbereid was en alles op papier had gezet voor me!

    Al met al een zeer positieve ervaring gehad met Froukje!

  2. Anouk Paulissen

    Ik heb Froukje leren kennen via Jente Driessen die mij haar aanraadde, toen mijn paard voor de zoveelste keer niet helemaal lekker liep. Froukje is bij mij geweest om het looppatroon te bekijken van mijn paard en om zijn hoeven te bekappen. Ik vond dat ze heel goed de tijd nam om naar mijn paard te kijken en om mij dingen uit te leggen (soms zo lang dat we de tijd vergeten omdat we op interessante onderwerpen komen waar we lang over kunnen praten :D). Ze heeft mijn paard uitgebreid bekeken en kon precies vertellen wat er beter kon en waar het nog aan schortte. Ze heeft hem bekapt, wat maar een klein verschil was met hoe hij eerder bekapt werd, maar het leverde een wereld van verschil aan resultaat op. Hij liep altijd heel gevoelig op harde ondergrond met steentjes, en sinds Froukje hem bekapt doet hij dat helemaal niet meer en hij staat nu heel mooi recht op zn voeten, die ook recht blijven nu. In tegenstelling tot eerdere hoefsmeden die hem redelijk echt konden zetten, maar zijn ene hoef groeide altijd weer scheef. Hij beweegt nu beter door zijn lichaam, wat ik nog niet eerder heb gezien. Ook als ze alleen komt om te bekappen, vraagt ze hoe het gaat met hem en geeft ze evt nog tips of adviezen als er iets is, of kijkt/voelt ze het nog even bij hem. Ze bekijkt goed het hele paard, het is natuurlijk ook erg fijn dat ze ook dierenarts is. De combinatie van kennis van bekappen en hoeven en geneeskunde is erg fijn. Ik heb veel vertrouwen in haar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *