Voor wie is V.E.T.

De lessen van V.E.T. zijn voor iedereen, jong en oud, die meer wil weten van het wezen van het paard. De enige voorwaarde is interesse. Kennis is een toevoeging voor iedereen en iedereen kan door leren een groter begrip ontwikkelen. De basis van de lessen is, per leeftijdsgroep, gericht op mensen die wel paardrijden maar eigenlijk niets weten van de medische, biologische en psychologische kant van het paard. Je hoeft dan ook geen voorkennis te hebben. Voor mensen die, als gevolg van bijvoorbeeld een humane medische opleiding, wel enige voorkennis hebben, zal ik in overleg aparte lessen ontwikkelen. Vanwege de interactieve opzet van de lessen en het flexibele format zal echter ook bij de standaard lessen voor mensen met enige voorkennis genoeg te leren zijn.

De lessen van V.E.T. zijn nadrukkelijk niet bedoeld om mensen op te leiden voor een beroep. Voor het leren van een beroep als therapeut, behandelaar e.d. zijn langdurige en intensieve opleidingen nodig. Deze lessen zijn voor de mensen die gewoon lekker willen rijden, en die daarbij graag iets meer willen weten over het dier waar ze zo intensief mee omgaan.

Het spreekt voor zich dat het idee achter V.E.T. ook voor mensen met interesse in huisdieren of veeteelt van toepassing kan zijn. Gezien ik als dierenarts ben opgeleid kan, in overleg, ook voor deze dieren een les worden ontwikkeld. Hierbij kunt u denken aan uitleg op een kinderboerderij of bij een puppy klas bij een hondenschool.